DAP yang senang lenang Melayu gigit jari bila PR perintah Selangor

0

uc1

Bila Pakatan Rakyat memerintah negeri Selangor, harapan penyokong PKR untuk mendapatkan habuan dari kemenangan mereka amat menggunung. Malahan pegawai Khas MB Selangor ditangkap rasuah pada awal awal PR mengambil alih Selangor.

Namun sehingga hari ini habuan yang mereka impikan bukan lah untuk mereka tetapi hanyalah  untuk pegawai dan kroni kroni PKR sahaja. Ramai yang kecewa kerana tidak mendapat apa apa dari kerja mereka menumbangkan kerajaan BN Selangor pada PRU 12 dan 13 yang lalu.

Mereka bertambah kecewa apabila ramai penyokong DAP sahaja  yang mendapat habuan. Mereka terlalu kecewa apabila melihat mudah sangat penyokong DAP mendapat kawasan kawasan di tepi jalan walaupun di daerah penduduk Melayu.

uc2

Lihat bagaimana tebing tebing jalan raya dari Kepong sehingga ka Tol Gombak dipenuhi dengan kedai kereta terpakai. Bagaimana mereka boleh menyewa tanah ini sedangkan orang Melayu begitu sukar kali untuk mendapat kan tanah bagi  mendirikan gerai bagi tujuan  berniaga kecil kecilan.

Apakah rahsia kaum ini begitu mudah mendapat tapak  mengisi semua benteng  benteng jalan jalan raya di sepanjang jalan dari Kepong hingga ka Tol Gombak.

Di Kajang orang Melayu yang telah berniaga gerai makan bertahu tahun lamanya pun diroboh oleh penguat kuasa. Di Gombak kawasan PAS , mudah betul kaum kaum ini bangunkan kedai kereta di sepanjang jalan.

Fikirkan lah, dimana silapnya ini ?? Apakah MPS di rasuah???

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply

© Selangor Daily dot Com. All Rights Reserved. Sign up for entries RSS and for the comments RSS. Powered by WordPress. SelangorDaily theme by TheJay
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE